Project: Duitse Jongeren

Samen met Synapse Weimar KG  en PTC+ organiseert Provex jaarlijks enkele uitwisselingsprojecten waarbij Duitse jongeren, afkomstig uit voormalig Oost-Duitsland, in Nederland werkervaring opdoen.

Een enthousiast verslag treft u aan op http//:horst.sitebob.com

Deze projecten worden mede gefinancierd door de Duitse overheid en de EEG.

De groep Duitse Jongeren met hun begeleiders bij PTC+ te Horst

Een aantal keren per jaar is er een nieuwe groep van 8 tot 16 Duitse jongeren, die ondergebracht worden bij PTC+ te Horst. Altijd zijn het enthousiaste groepen, die met veel inzet werken aan een betere toekomst. Mede dankzij de medewerking van bedrijven uit de regio doen ze ervaring op door het meedraaien in de verschillende processen bij allerhande bedrijven, varierend van schilders tot dierverzorgers en houtverwerking tot volle grond tuinbouw. Voorbeeld: Een van de studenten heeft in een kleindieromgeving geleerd met tal van dieren, van slang tot paard en van hamster tot zwaan om te gaan. 't Verschil met de Duitse aanpak zit 'm vooral in de uiterst pragmatische en praktische aanpak. PTC+ tekende voor deze organisatie.

Het resultaat mag er zijn: de jongeren worden geselecteerd op een arbeidskans van <5% werk in de sector binnen een half jaar na afloop van de studie. Het doel van deze projecten is te komen tot 45%. Deelnemers aan de Nederlandse projecten komen aan 85%.

In 2013 hebben PTC+ en Provex gezamenlijk 4 groepen ontvangen en daarmee 50 deelnemers een maand verblijf in Nederland geboden én een geweldige werkervaring laten meemaken. De projecten worden mede gefinancierd via de IDA regeling van de Europese Unie. Voor 2014 staan weer verschillende groepen op het programma.